16 Mart 2012 Cuma

ayvayı yedik.hemde vişneli...



  ayvayla aram hiçbir zaman iyi olmamıştır.nedense pek sevmezdim kendilerini.di'li geçmiş zaman kullanıyorum çünkü bu akşam annemin ısrarlarına dayanamayıp ayva tatlısı pişirmeye razı oldum.aman allahım o nasıl bir tatlıdır,o nasıl bir lezzettir deyip yarım tepsi tatlıyı ben yedim.
  ayva meyvesi senden çok özür diliyorum.seni soyup dilimleyip yiyemesemde tatlı olarak nefis olduğunu ve bunu denemek için 30 sene beklemekle nasıl bir eşeklik ettiğimi anladığımı bilmeni isterim.

gelelim tarife
not:gıda boyası kullanmak istemediğim için vişne ilave ettim.renk ve hoş bir ekşilik verdi tatlıya.tarçın ise uyguladığım tarifte yoktu.yakışacağını düşündüm ve öylede oldu.

malzemeler
dört adet ayva
16 yemek kaşığı şeker
10 adet vişne
1 çay kaşığı tarçın
3 adet karanfil
3 su bardağı su

yapılışı
ayva denen mükemmel şahsiyet soyulur,ortadan ikiye bölünür ve tencereye dizilir.üzerlerine ikişer yemek kaşığı şeker ilave edilir.tencerenin dibine su,karanfil,ayva çekirdeği,vişne ve tarçın koyulup tencere kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.tepsiye alınarak üzerlerine kaymak ve ceviz ile servis edilir.

şimdi ben gideyim bir tatlı daha alayım kendime...



13 yorum:

  1. Nefis görünüyor..tamda malum dönemdeyim ama olmaz ki...:) ellerine sağlık deniycem bende..

    YanıtlaSil
  2. evde günlerdir duran ayvalarım vardı. Hamileliğin ilk aylarında bulantımı dindirmek için bol bol yedim yıllarca yemediğim ayvayı:) Ben de ayva tatlısı tarifi denk gelse diyordum kötü olmasınlar diye. Bu akşam deneyeceğim. Çok lezzetli görünüyor ve çok lezzet dolu anlatmışsın. Bu akşam yapıyor hem yiyor hem yediriyorum karnımdaki bebişe:)Ellerine sağlık canım, afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende portakala sarmıstım hamıleyken gunde en az ıkı kılo tuketıyordum.umarım begenırsın tarıfı.sonucu yaz bana merak ederim :)
      bebısede,sanada yarasın canım :)

      Sil
  3. bayılırım ayva tatlısına ellerıne sağlık afıyet seker olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Afiyet olsun :P

    Reklam panelinde siradasin diye haber vermeye geldim ;)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. http://biricitinyeri.blogspot.com/2012/03/cute-blog-award-sevimli-blog-odulu.html blogumda ödülün var canım mimledim seni :) sevımlı blogunu cok sevıyorum sevgıler

    YanıtlaSil
  6. ayva tatlısını bir kez denedim ben de narla renklendirmeye çalışmıştım.Hemen bu şekilde deneyeceğim.renk,görüntü harika eline sağlık;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur edıyorum umarım begenırsın bu sekıldede sevgıler :)

      Sil
  7. nefis görünüyor cnm ellerine sağlık

    YanıtlaSil

dur yolcu!!!
okuyup kaçmak olmaz bir yorum bırak bakalım...